I år får Sverige nog 1.500.000
domännamn under .se

Hösten 2010 skrev jag en ”spaning” för Prime PR, om domännamn med anledning av att internetstiftelsen IIS då skulle regitrerar en miljonte .se domänen. Det blev tolkutbildning.se som reggades i början av oktober samma år. (Den består fortfarande endast av en sida)
Spaningen finns bara som en slideshow här:
Den är visserligen skriven redan 2010 men mycket håller än. Bland annat intervju med fotografen Bingo Rimer som tjänat mycket pengar på domäner. Bland annat genom att starta företaget Cösmöpölitan, varför får ni reda på om ni läser spaningen.
Jag har själv strax under hundra domännamn några med tveksam framtida potential. Vad skulle jag tex. med skandalbanken.se till?

Bonus: Den första .se domänen var www.enea.se som reggades 1986. I år trettio år senare kommer IIS av allt att döma kunna räkna in domännamn nummer 1 500 000. Det fanns 1,38 miljoner .se domänen i oktober 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *