En miljard visningar på Youtube är ingen nyhet

När Roxette i mars 1989  toppade USA-listan första gången med ”The Look” blev det en nyhet till och med i TV:s Rapport  som var dåtidens viktigaste nyhetskälla. Ankaret Bengt Öste konstaterade i sändning att den svenska duon blev den andra svenska gruppen att toppa Billboardlistan.

Tidningarna skrev och radion gjorde inslag.  Det var en jättenyhet och enorm bedrift av Roxette, men faktum är att många artister toppat Billboardlistan sedan starten 1955. The Look var ett gigantiskt hopp för Roxette men inget unikt steg för världen.

När Avicii med ”Wake me Up”  mitten av juli 2016 blev den 25;e artisten i historien nå en miljard visningar på Youtube uppmärksammades det endast av denna blogg, som kan vara Sveriges minst lästa.
Medan ni funderar på detta kan ni kolla på den här versionen av av miljardlåten.

Fotnot: Den första svenska grupp att toppa Billboardlistan var Björn Skifs och Blue Swede som var det internationella namnet på Skifs kompband Blåblus. Låten var såklart ”Hooked on a feeling” . Och det finns 27 låtar på miljardlistan. Tre artister , Taylor Swift, Justin Bieber och Kate Perry har två låtar på listan. 

2 thoughts on “En miljard visningar på Youtube är ingen nyhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *